Kennismaking met Zuid-Korea

routekaart Kennismaking met Zuid-Korea

Ontdek alle highlights van Zuid-Korea! Een individuele reis waarbij zowel cultuur, natuur als een aantal dagen strand zijn opgenomen. U start de reis in de hoofdstad Seoul, waar oude paleizen en moderne architectuur elkaar afwisselen. Vervolgens gaat u op in en leert u van het Koreaanse boeddhisme, tijdens een verblijf bij de Beopjusa tempel. In het bruisende Busan ervaart u hoe de oceaan van invloed is op het dagelijks leven. Ook brengt u een bezoek aan het culturele hoogtepunt van Zuid-Korea, Gyeongju, waar u overblijfselen uit het Silla koninkrijk ontdekt. Ook bezoekt u het mooiste nationale park van Zuid-Korea, Seoraksan. In Sokcho kunt u heerlijk ontspannen en bijkomen aan het strand Kortom; een afwisselende en complete reis waarbij u een goede indruk krijgt van Zuid-Korea! Noot: deze reis kan indien gewenst prima uitgebreid worden met een bezoek van enkele dagen aan het mooie Jeju island. Liever per auto met chauffeur reizen? Ook dit kunnen we voor u regelen.

Reisduur: 11 dagen
Seoul - Beopjusa Temple Stay - Busan - Gyeongju - Seoraksan National Park - Sokcho - DMZ Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Seoul

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Seoul reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft de eerste nachten in Seoul, de hoofdstad en grootste stad van Zuid-Korea. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Noot: de transfer vanaf Seoul Incheon Airport is niet inclusief, daar privé transfers erg prijzig zijn. Gebruikt u hiervoor de Airport Limousine Bus, die u voor of vlakbij uw hotel zal afzetten. Een ticket kost omgerekend $10 per persoon. Bij uw boeking krijgt u meer informatie over deze service. Een andere goedkope en snelle mogelijkheid, is het gebruiken van de metro. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Seoul

Dag ter vrije besteding in Seoul. Indien gewenst kunt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek brengen aan de hoogtepunten van Seoul (niet inbegrepen). U bezoekt onder andere het Changdeokgung paleis en bijbehorende geheime tuin, het Gyeongbokgung paleis en het folklore museum. Ook de straten van Insadong met talloze antiekwaren en de Namdaemun markt staan gepland. Na de lunch maakt u een wandeling langs de favoriet van de inwoners van Seoul, de Cheongyecheon beek tussen de zakelijke panden. Optioneel kunt u ook een bezoek brengen aan de NANTA Cooking Show (een moderne, non-verbale comedy show) of aan het MISO theater (een traditioneel Koreaanse show). Tip: ´s avonds kunt u (optioneel) deelnemen aan de Night Street Food Tour, waarbij u de Gwangjang markt bezoekt om de Koreaanse crêpe te proberen. Daarnaast bezoekt u een lokaal barbecue restaurant en een Pojang Macha (een Koreaans tent restaurant).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Seoul - Beopjusa Temple Stay

Vandaag start uw rondreis per huurauto en rijdt u van Seoul naar het Songnisan National Park, centraal gelegen in Zuid-Korea. In dit prachtige nationale park ligt uw einddoel voor vandaag, het schitterende Beopjusa tempelcomplex, dat u met een kleine wandeling door de bossen bereikt. U zult hier deelnemen aan een Temple Stay programma, om meer te weten te komen over het Koreaanse boeddhisme en het dagelijks leven van toegewijde monniken.

Uw programma voor vandaag is als volgt:

 • 1.00PM Aankomst bij de tempel
 • 1.30PM Toewijzing kamer
 • 2.30PM Orientatie en tour van de tempel
 • 3.30PM Wandelen
 • 5.30PM Diner
 • 6.30PM Boeddhistische ceremonie (Avondgebed)
 • 7.30PM Lotus bloemen maken
 • 8.30PM Zen Meditatie
 • 9.00PM Wassen en slapen

Noot: u slaapt vanavond in een slaapzaal voor maximaal 4 personen, van uw eigen geslacht. Mannen en vrouwen slapen altijd gescheiden.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Beopjusa Temple Stay - Busan

Vandaag staat u erg vroeg op om het ochtendgebed en de daaropvolgende meditatie mee te maken.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 3.00AM Opstaan
 • 3.20AM Boeddhistische ochtendceremonie (Ochtendgebed)
 • 4.20AM Zen Meditatie
 • 5.30AM 108 Buigingen (Koreaans boeddhistisch ritueel)
 • 6.00AM Ontbijt
 • 7.30AM Wandel meditatie in het bos
 • 9.00AM Thee ceremonie / vragenrondje met monnik
 • 10.30AM Kamer opruimen
 • 11.30AM Lunch
 • 12.00PM Vertrek naar Busan

Uw doel van vandaag is de bruisende, tweede stad van Zuid-Korea, Busan. Hier verblijft u de komende dagen. Het centrum van Busan is erg de moeite waard. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Jagalchi vismarkt, de grootste vismarkt van de stad. Op deze levendige markt, waar vrouwen traditioneel de verkoop op zich nemen, is het een komen en gaan van mensen en zult u zich verbazen over het te koop aangeboden waar. Geniet zeker van vis die vers voor u wordt bereidt. Dichtbij de vismarkt kunt u vervolgens de traditionele Gukje markt bezoeken. Ook bent u vanuit hier zo in Nampo-dong, de “oude stad” van Busan. Tip: bezoek zeker ook GangCheon village. Dit kleurrijke (door toeristen nog bijna niet ontdekte) dorp geeft u een unieke kans op het maken van prachtige foto’s.

Dag 5 Busan

Om een indruk te krijgen van Busan en de omgeving kunt u eventeel deelnemen aan een actief programma (niet inbegrepen). U gaat de Geumjeongsan berg op (met kabelbaan) voor fantastische vergezichten op Busan en de wijde omgeving. Vanuit hier begint een drie uur durende wandeling met gids, die u naar het spirituele hoogtepunt van Busan zal brengen, de Beomeosa tempel. Het is een intensieve wandeling, echter wat ons betreft zeer de moeite waard. Geniet de rest van de dag bijvoorbeeld op een van de prachtige stranden van Busan, zoals Haeundae Beach en Gwangalli Beach.

Dag 6 Busan - Gyeongju

Vandaag rijdt u van Busan naar Gyeongju, het culturele hoogtepunt van Zuid-Korea. Als goed bewaarde hoofdstad van het oude Silla koninkrijk, geeft Gyeongju een kijk op de geschiedenis van het land. Op weg naar Gyeongju kunt u eenvoudig een stop maken bij de Tongdosa tempel, de grootste en een van de drie belangrijkste boeddhistische tempels van Zuid-Korea. Ervaar vervolgens het Koreaanse boeddhisme bij een bezoek aan de verschillende UNESCO monumenten in Gyeongju, zoals de mysterieuze Seokguram grot en de schitterende Bulguksa tempel. Om de Koreaanse cultuur optimaal te ervaren en te leren kennen, overnacht u in Gyeongju in een hanok, een traditioneel Koreaans huis. Het Luckywon Guesthouse is een eenvoudige, maar zeer sfeervolle en vriendelijke accommodatie. De ideale manier om u onder te dompelen in de Koreaanse cultuur. Tip: zorg ervoor dat u de avond afsluit met een wandeling bij de sfeervol verlichte Anapji Pond.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Gyeongju

Na het ontbijt kunt u Gyeongju verder verkennen. U fiets bijvoorbeeld langs het Bomun meer en breng een bezoek aan de mooie Girimsa tempel. Wanneer u van een wandeling houdt breng dan een bezoek aan de Golgulsa tempel. Ook een bezoek aan de graftombes van de Koninklijke familie in het stadscentrum is de moeite waard.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Gyeongju - Seoraksan National Park - Sokcho

Vandaag verlaat u Gyeongju en rijdt u richting de noordoostkust van Zuid-Korea. Vlakbij uw eindbestemming Sokcho, ligt een van de mooiste nationale parken van het land, het Seoraksan National Park. Voor een eerste indruk neemt u de kabelbaan naar de berg Seoraksan, van waaruit een fantastisch zicht heeft op de omgeving en de kust. U kunt ook een bezoek brengen aan de Shinheungsa tempel, die tegen de bergwand op ligt. Na een intensieve dag is het prettig dat u vanuit het nationale park snel in Sokcho bent, waar u incheckt en bijvoorbeeld nog kunt wandelen op het strand en/of kunt genieten van een verse vismaaltijd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Sokcho

Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u bijvoorbeeld heerlijk bijkomen op Naksan Beach, een prachtig en groot strand in Yangyang, nabij Sokcho. Het vier kilometer lange strand heeft een pijnboombos op de achtergrond en de aanwezigheid van verschillende faciliteiten zorgt voor een ontspannen dag. Mocht het weer tegenvallen dan kunt u genieten van de hot springs van Seorak Waterpia. Optioneel kunt u vandaag ook besteden om het Seoraksan National Park verder te verkennen. De ruige pieken van de bergen breken door de wolken, terwijl beekjes met helder water door de valleien stromen. Ervaar de schoonheid van het park, tijdens een van de vele mogelijke wandelingen. U ontdekt hier dat hiken een nationale bezigheid is in Korea, zeker als u hier tijdens een weekend verblijft.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Sokcho - Goseong - Seoul

Vandaag rijdt u van Sokcho terug naar Seoul. Indien gewenst kunt u een bezoek brengen aan de DMZ, de grens met Noord-Korea. De DMZ (Demilitarized Zone) is onmiskenbaar verbonden met de koude oorlog die nog steeds gaande is tussen beide Korea’s. Het is de vier kilometer brede scheidingslijn tussen beide landen, vol met wachtposten, bunkers, militairen en geweren. Tijdens een bezoek aan de DMZ ervaart u absoluut geen gevoel van gevaar, eerder een gevoel van rust en verwondering. De DMZ geeft namelijk een unieke kijk op de scheiding tussen beide Korea’s. In Goseong neemt u bij een oude legerpost letterlijk een kijkje bij de buren. Op deze locatie ziet u de hoop op hereniging in de vorm van standbeelden en monumenten. Ook heeft u bij helder weer een prima zicht op Mount Geumgangsan, een van Noord Korea’s meest bekende bergen. Vervolgens rijdt u terug naar Seoul. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Seoul - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Seoul. U kunt dan bijvoorbeeld nog wat laatste inkopen doen. Insadong, Myeongdong en Dongdeamun zijn de beste plekken voor het kopen van souvenirs. Daarna reist u op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven. Noot: uw hotelkamer staat niet de hele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (meerprijs op aanvraag). Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur voor 8 dagen inclusief ongelimiteerde kilometers
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • alle entreegelden
 • optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

lobby - Baiton Hotel Seoul
Baiton Hotel - Seoul

Als u van kunst houdt, bent u in het Baiton Hotel aan het juiste adres! In deze accommodatie wordt namelijk continue kunst tentoongesteld, variërend van schilderijen tot foto’s. U vindt er ongeveer 150 tot 200 kunstobjecten tegelijkertijd, maar de collectie wordt regelmatig vernieuwd. Het hotel met 170 kamers is gelegen in het centrum van Seoul, op slechts vijf minuten loopafstand van de Cheonggyecheon rivier, verschillende Koreaanse traditionele markten (Bangsan Market en Jungbu Market) en het Dondaemoon winkelcentrum.


Beopjusa
Temple Stay Beopjusa - Songnisan National Park

Wie een zeer bijzondere ervaring wil opdoen in Korea, mag een verblijf in het tempelcomplex Beopjusa niet overslaan. In deze tempel leert u meer over het boeddhistische geloof en zult u de spiritualiteit van de monniken ervaren. Dit verblijf is dus niet alleen voor boeddhisten bedoeld, maar voor iedereen die terug naar de basis wilt en een antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ wil krijgen. Het tempelverblijf is één van de meest culturele ervaringen die in Korea kan worden opgedaan en zal een onvergetelijke herinnering zijn. U neemt deel aan onder andere het ochtendgebed, het avondgebed, de meditaties en enkele theeceremonies. U zult helemaal tot rust komen, ook al zult u zeer vroeg in de ochtend moeten opstaan. Een unieke belevenis!


fitness ruimte - Crown Harbor Hotel Busan
Crown Harbor Hotel Busan - Busan

Het Crown Harbor Hotel in Busan is groots opgezet en straalt een luxe en moderne sfeer uit. De 500 hotelkamers zijn samengesteld uit milieuvriendelijke producten en biedt daarmee een natuurlijke uitstraling. Vanuit het hotel heeft u een fantastisch uitzicht over de Busan Tower en over de artistiek vormgegeven Busan Port Bridge, die werd gebouwd om het 100-jarige bestaan van de haven te vieren. In het hotel vindt u alle faciliteiten, zoals onder andere verschillende trendy restaurants en een supermarkt. De ligging aan de belangrijkste uitvalswegen maakt het eenvoudig om uitstapjes in de omgeving te maken.


restaurant - The Class 300 Sokcho
The Class 300 - Sokcho

Vanwege de centrale ligging is The Class 300 een ideaal hotel om te overnachten tijdens uw verblijf in Sokcho. Lokale bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters zijn vanaf hier gemakkelijk te bezoeken, bekijk bijvoorbeeld eens de gezellige Daepo haven, het Cheongcho meer en de Sokcho Expo Tower. Het 322 kamers tellende hotel biedt een goede service en vele faciliteiten. Het is daarmee een ideale verblijfplaats voor reizigers die comfort en gemak zoeken en willen genieten van fantastische uitzichten over de oceaan.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Maak op een ontspannen en individuele manier kennis met Zuid-Korea.
 • U bezoekt absolute must-sees, zoals Seoul, Gyeongju en de DMZ.
 • Naast de highlights is er ook ruimte in het programma voor culturele ervaringen in tempels, ontspanning aan het strand en de prachtige natuur.
 • Bijzondere overnachtingen in de Beopjusa tempel en in Gyeongju; een traditioneel Koreaans gasthuis.
 • U beschikt over een eigen auto, dus kunt u overal stoppen en het land ontdekken op uw eigen tempo. Zo leert u het échte Zuid-Korea kennen!
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Zuid-Korea

 • “Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.”

  lees meer
  -
  Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks
 • “Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen.”

  lees meer
  -
  Familie Kroeze
 • “Korea is een mooi land, groen, bergachtig en met een mooie kustlijn.”

  lees meer
  -
  Petra en Cor
 • “ Al met al een indrukwekkende reis”

  lees meer
  -
  Fam. Sloots


print deze reisterug naar het overzicht