Zuid-Korea tijdens de Olympische Winterspelen

routekaart Zuid-Korea tijdens de Olympische Winterspelen

De Olympische Winterspelen bezoeken en daarnaast ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Zuid-Korea zien? PANGEA Travel heeft deze reis speciaal samengesteld ter gelegenheid van de Olympische Winterspelen, welke zullen plaatsvinden van 9 t/m 25 februari 2018 in PyeongChang, Zuid-Korea. De reis begint in de hoofdstad: Seoul. Dit is een levendige en moderne stad, maar er zijn ook nog volop tradities te vinden. Vervolgens reist u verder naar Gangneung, aan de noordoostkust. Hier vinden tijdens de Olympische Winterspelen de indoor ijssporten plaats. Gangneung ligt op ongeveer een half uur van PyeongChang, vanuit hier kunt u gemakkelijk per shuttle bus de venues in de zogenaamde mountain cluster bezoeken. Hierna rijdt u verder naar Gyeongju, een historisch zeer belangrijke stad en het culturele hoogtepunt van Zuid-Korea. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan het bruisende Busan niet. Tijdens deze reis maakt u gebruik van treinen en privé transfers.

Reisduur: 10 dagen
Seoul - Gangneung - Gyeongju - Busan - Seoul Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Seoul

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Seoul reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft de eerste nachten in Seoul, de hoofdstad en grootste stad van Zuid-Korea. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Noot: de transfer vanaf Seoul Incheon Airport is niet inclusief, daar privé transfers erg prijzig zijn. Gebruikt u hiervoor de Airport Limousine Bus, die u voor of vlakbij uw hotel zal afzetten. Een ticket kost omgerekend $10 per persoon. Bij uw boeking krijgt u meer informatie over deze service. Een andere goedkope en snelle mogelijkheid, is het gebruiken van de metro. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Seoul

Dag ter vrije besteding in Seoul. Seoul is het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag de stad gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Changdeokgung paleis en bijbehorende geheime tuin, het Gyeongbokgung paleis en het folklore museum. Vanuit Seoul is het ook mogelijk om in een internationaal gezelschap een bezoek te brengen aan de DMZ, de grens met Noord-Korea. De DMZ (Demilitarized Zone) is onmiskenbaar verbonden met de koude oorlog die nog steeds gaande is tussen beide Korea’s. Het is de vier kilometer brede scheidingslijn tussen beide landen, vol met wachtposten, bunkers, militairen en geweren. Tijdens een bezoek aan de DMZ ervaart u absoluut geen gevoel van gevaar, eerder een gevoel van rust en verwondering. De DMZ geeft namelijk een unieke kijk op de scheiding tussen beide Korea’s. U bezoekt de Freedom Bridge, de 3e infiltratietunnel (illegaal onder Zuid-Koreaans terrein gegraven door Noord-Korea) en het Dora observatie- platform. Vanuit hier kunt u een blik werpen op Noord-Korea. Lunch is inclusief. Deze tour is niet mogelijk op maandag of nationale feestdagen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Seoul - Gangneung

Vandaag wordt u per privé transfer naar Gangneung gebracht, een stad in de provincie Gangwon-do. De venues van de Olympische Winterspelen zijn verdeeld over een mountain cluster (Pyeongchang) en een coastal cluster (Gangneung). In de kustplaats Gangneung zullen de indoor ijssporten plaatsvinden. Vanuit hier kunt u echter ook gemakkelijk per shuttle bus de venues in de mountain cluster bezoeken. Noot: tijdens de Olympische Winterspelen kunnen wij geen treintickets naar Gangneung en omgeving reserveren, vandaar dat we een privé transfer zullen boeken. Noot: accommodaties in Gangneung en PyeongChang zijn erg schaars tijdens de Olympische Winterspelen. Het 2-sterren Central Motel is een eenvoudige, maar betaalbare optie. Indien gewenst kunt u ook kiezen voor een verblijf in het Meridien Hotel in Donghae, welke een betere prijs-/kwaliteitverhouding biedt. Donghae ligt op ca. 40 km van Gangneung. Tip: bezoek in de avond het Chodang Sundubu Village, hier kunt u genieten van de lokale specialiteit Sundubu (tofu).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Gangneung en omgeving

Dag ter vrije besteding in Gangneung. Enkele bezienswaardigheden zijn het Ojukheon & Municipal Museum, Gyeongpodae Pavilion en het Charmsori Gramophone & Edison Science Museum. Ook het Gyeongpoho Lake, een bekende pleisterplaats voor trekvogels, is zeker een bezoek waard. Vanuit Gangneung brengt u ook gemakkelijk een bezoek aan het Odaesan National Park, bekend vanwege zeer goede hike mogelijkheden, fantastische vergezichten en twee voorname tempels. Indien u entreetickets heeft voor de wedstrijden van de Olympische Winterspelen in PyeongChang of Jeongseon kunt u gebruik maken van shuttle bussen. Op dit moment zijn de exacte reisschema's hiervan echter nog niet bekend.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Gangneung - Gyeongju

U reist vandaag verder naar Gyeongju (wederom per privé transfer). Gyeongju is het culturele hoogtepunt van Zuid-Korea. Als goed bewaarde hoofdstad van het oude Silla koninkrijk, geeft Gyeongju een kijk op de geschiedenis van het land. Bij aankomst kunt u het Koreaanse boeddhisme ervaren tijdens een bezoek aan de verschillende UNESCO monumenten in Gyeongju, zoals de mysterieuze Seokguram grot en de schitterende Bulguksa tempel. Om de Koreaanse cultuur optimaal te ervaren en te leren kennen, overnacht u in Gyeongju in een hanok, een traditioneel Koreaans huis. Het Luckywon Guesthouse is een eenvoudige, maar zeer sfeervolle en vriendelijke accommodatie. De ideale manier om u onder te dompelen in de Koreaanse cultuur. Noot: tijdens de Olympische Winterspelen kunnen wij geen treintickets vanuit Gangneung en omgeving naar andere plaatsen reserveren, vandaar dat we een privé transfer zullen boeken. Tip: zorg ervoor dat u de avond afsluit met een wandeling bij de sfeervol verlichte Anapji Pond.
verzorging: logies

Dag 6 Gyeongju

Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u Gyeongju verder gaan verkennen. Zo kunt u een fiets huren voor een tocht langs het Bomun meer, of bezoek de mooie Girimsa tempel. Als u van een wandeling houdt, dan is een bezoek aan de Golgulsa tempel een aanrader. Nog een andere optie is een bezoek aan de graftombes van de Koninklijke familie, die u in het stadscentrum vindt.
verzorging: logies

Dag 7 Gyeongju - Busan

In de ochtend reist u op eigen gelegenheid naar het treinstation (Shingyeongju), en reist u per trein in ca. 40 minuten de bruisende, tweede stad van Zuid-Korea, Busan. Hier verblijft u de komende dagen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Om een indruk te krijgen van Busan en de omgeving kunt u eventeel deelnemen aan een actief programma (niet inbegrepen). U gaat de Geumjeongsan berg op (met kabelbaan) voor fantastische vergezichten op Busan en de wijde omgeving. Vanuit hier begint een drie uur durende wandeling met gids, die u naar het spirituele hoogtepunt van Busan zal brengen, de Beomeosa tempel. Het is een intensieve wandeling, echter wat ons betreft zeer de moeite waard. Geniet de rest van de dag bijvoorbeeld op een van de prachtige stranden van Busan, zoals Haeundae Beach en Gwangalli Beach.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Busan

Het centrum van Busan is erg de moeite waard. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Jagalchi vismarkt; de grootste vismarkt van de stad. Op deze levendige markt, waar vrouwen traditioneel de verkoop op zich nemen, is het een komen en gaan van mensen en zult u zich verbazen over het te koop aangeboden waar. Geniet van de vis die vers voor u wordt bereidt! Ook bijzonder is het indrukwekkende GangCheon village. Dit kleurrijke (door toeristen nog bijna niet ontdekte) dorp geeft u een unieke kans op het maken van prachtige foto’s.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Busan - Seoul

Voor de laatste keer reist u per trein. Na aankomst in Seoul is de rest van de dag ter vrije besteding. Indien u meer te weten wilt komen over de belangrijkste muziekstroming en subcultuur K-pop (Korean pop), dan is het leuk om een bezoek te brengen aan SM town.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Seoul - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht heft u mogelijk nog vrije tijd in Seoul. U kunt dan bijvoorbeeld nog wat laatste inkopen te doen. Insadong, Myeongdong en Dongdeamun zijn de beste plekken voor het kopen van souvenirs. Of breng een bezoek aan het Kimchikan museum, welke volledig is toegewijd aan het bekende Koreaanse bijgerecht Kimchi. Daarna reist u wederom op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: uw hotelkamer staat niet de hele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (meerprijs op aanvraag). Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • privé transfers Seoul - Gangneung - Gyeongju
 • treinreizen Gyeongju - Busan - Seoul
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op de Olympische Winterspelen periode. Uiteraard kunt u deze reis ook in andere periodes maken, de prijs ligt dan een stuk lager. De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. de Olympische Winterspelen periode)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

lobby - Baiton Hotel Seoul
Baiton Hotel - Seoul

Als u van kunst houdt, bent u in het Baiton Hotel aan het juiste adres! In deze accommodatie wordt namelijk continue kunst tentoongesteld, variërend van schilderijen tot foto’s. U vindt er ongeveer 150 tot 200 kunstobjecten tegelijkertijd, maar de collectie wordt regelmatig vernieuwd. Het hotel met 170 kamers is gelegen in het centrum van Seoul, op slechts vijf minuten loopafstand van de Cheonggyecheon rivier, verschillende Koreaanse traditionele markten (Bangsan Market en Jungbu Market) en het Dondaemoon winkelcentrum.


fitness ruimte - Crown Harbor Hotel Busan
Crown Harbor Hotel Busan - Busan

Het Crown Harbor Hotel in Busan is groots opgezet en straalt een luxe en moderne sfeer uit. De 500 hotelkamers zijn samengesteld uit milieuvriendelijke producten en biedt daarmee een natuurlijke uitstraling. Vanuit het hotel heeft u een fantastisch uitzicht over de Busan Tower en over de artistiek vormgegeven Busan Port Bridge, die werd gebouwd om het 100-jarige bestaan van de haven te vieren. In het hotel vindt u alle faciliteiten, zoals onder andere verschillende trendy restaurants en een supermarkt. De ligging aan de belangrijkste uitvalswegen maakt het eenvoudig om uitstapjes in de omgeving te maken.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Unieke kans om bij de Olympische Winterspelen 2018 aanwezig te zijn.
 • Bezoek aan de hoogtepunten van Zuid-Korea voor een goede eerste kennismaking
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen.

  lees meer
  -
  Familie Kroeze
 • Korea is een mooi land, groen, bergachtig en met een mooie kustlijn.

  lees meer
  -
  Petra en Cor
 • Al met al een indrukwekkende reis

  lees meer
  -
  Fam. Sloots


print deze reisterug naar het overzicht