Zuid-Korea

Zuid-Korea reizen

“We hebben inmiddels al veel van Azië gezien, maar Zuid-Korea staat nog op ons lijstje. Ik hoor dat het een heel divers land is en je er makkelijk zelf per huurauto kan reizen, klopt dat?”

Zuid-Korea is een land dat nog relatief weinig bezocht wordt, geheel onterecht wat ons betreft. Sinds 1945 is Korea opgedeeld in twee onafhankelijke staten: de Democratische Volksrepubliek Korea, Noord Korea en de Republiek Korea, Zuid Korea. De hoofdstad van Zuid Korea is Seoul. Hier start uw reis en kunt u met gemak enkele dagen doorbrengen. Andere interessante steden zijn Gyeongju en de havenstad Busan. Zuid-Korea telt diverse nationale parken en meer dan 3000 eilanden, waarvan Jeju het belangrijkste is. Dit ten zuiden van het schiereiland gelegen semi-tropische, vulkanische eiland is populair onder de Koreanen. Kortom, Zuid-Korea kent een prachtige en gevarieerde natuur die u zeker zult aantreffen tijdens een rondreis. Zuid-Korea is een unieke bestemming in Azië.

Reiservaringen
Zuid-Korea

 • “Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.”

  lees meer
  -
  Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks
 • “Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen.”

  lees meer
  -
  Familie Kroeze
 • “Korea is een mooi land, groen, bergachtig en met een mooie kustlijn.”

  lees meer
  -
  Petra en Cor
 • “ Al met al een indrukwekkende reis”

  lees meer
  -
  Fam. Sloots

Tip: woon een show bij in Seoul

Woon een NANTA Cooking Show bij (een moderne, non-verbale comedy show) of breng een bezoek aan het MISO theater (een traditioneel Koreaanse show).

Tip: avondwandeling in Gyeongju

Zorgt u ervoor dat u de avond afsluit met een wandeling bij de sfeervol verlichte Anapji Pond.

Tip: GangCheon village in Busan

Bezoek GangCheon village in Busan. Dit kleurrijke (door toeristen nog bijna niet ontdekte) dorp geeft u een unieke kans op het maken van prachtige foto’s.